Efterårsprogram 2021

Efteråret 2021

Vi arbejder på et snarligt gensyn i vante rammer. Vi kan dog allerede nu afsløre, at der i dette efterår ikke bliver en udflugt, men vi planlægger foredrag – Covid-19, omstændigheder, Sundhedsstyrelse, politikere etc. tillade det [bank under bordet og samtlige andre overtroiske gøremål]. Men nu er det jo ikke længere en farlig sygdom, og kun spædbørn og konspirationsteoretikere er ikke vaccineret.

Et af de sikrede foredrag er: Klaus Larsens foredrag om danske lægers medvirken på den ene eller anden side under anden verdenskrig. Dette foredrag er planlagt til onsdag den 10. november 2021, kl. 19.00. Foredraget vil blive forudgået af en generalforsamling for 2019-2020.

Derfor på snarligt gensyn!


Efterårsprogram 2020

Møderne afholdes i Planetariet, Stenomuseet, Aarhus

Onsdag den 9. december 2020, kl. 19.00

Foredrag ved Morten Arnika Skydsgaard, museumsinspektør, Stenomuseerne:
Hænderne over dynen! - Onani og menneskets seksualitet gennem 300 år

Både Søren Kierkegaard og H.C. Andersen kæmpede med en ustyrlig kønsdrift, som var stærkt reguleret i 1800-tallet. Dengang måtte børn slet ikke have en seksualitet og kønsdriften måtte for alt i verden ikke vækkes til live. Drenge og pigers berøringer af underlivet kunne være skæbnesvangre og gøre den unge til ”onanist” og vanemisbruger, som kunne blive blind, få svagelige børn og i værste fald dø som ganske ung. Museumsinspektør og læge Morten Arnika Skydsgaard fortæller om menneskets seksualitet og onani igennem tiden og har netop udgivet Tænkepausen Onani, som er den første bog om onaniens historie i Danmark.

-o0o-

Stenoselskabet afholder som sædvanligt møderne på Stenomuseet. Dette er spækket med håndsprit (men naturligvis kun til udvortes brug). Vi sidder som sædvanligt i planetariet men nu kun på hvert andet sæde – og dette overholder vi naturligvis i modsætning til ministre til forestilling i Operaen, som lavede deres egne regler for ægtefæller og sleeping partners.
Så uanset sovekammervaner – på hvert andet sæde i planetariet!

Efter mødet vil der være ”fri bar” men af Covid-19-hensyn ikke det sædvanlige store ostebord. Vi holder os til et glas vin og opfordrer kraftigt til, at man spritter hænderne af, inden man rører ved flasken for at fylde efter – men dette må meget gerne ske mange gange (afspritning og efterfyldning) dog med skyldig hensyntagen til trafiksikkerheden.

Indrømmet – ikke det mest festlige eller den mest elegante invitation, men hele verden befinder sig i en uelegant situation. Vi kærer os om vores medlemmers helbred, for vi vil så gerne se jer alle overleve pandemien, så I også er medlemmer i 2021, 2022 og tiden fremover.