Nyhedsbrev November 2021 (3)

Kære Medlem af Stenoselskabet

En overlæges juletradition fortalt af datteren
Anne Linnet fortæller om julens tradition med julesange for indlagte børn på Sankt Josephs Hospital og Amtssygehuset i Aarhus: ”En stor gyngende nonne-bagdel, der bølger op og ned, er et af Anne Linnets tydeligste juleminder fra barndommen. Nonnen var ansat på det katolske Sankt Josephs Hospital i Aarhus, hvor Anne Linnets far [Peder Linnet-Jepsen 1921-1979] var tilknyttet som læge. Nonnen var en ferm pianist på hospitalets trædeorgel, der blev benyttet, når der skulle synges julesange. Vi glædede os altid til at sidde på en række træbænke og synge, fordi nonnen sad med ryggen til os. Hun havde en virkelig stor røv, som skvulpede fra side til side, når hun spillede. Det fniste vi en del af. Men vi nød også, at hun spillede virkelig fedt, siger Anne Linnet og ler ved tanken.” (1)

Norsk medicinhistorie
Det norske medicinske Selskab udgiver bladet Michael med en hel del fokus på medicinhistorien. Bladet ligger som pdf-filer tilbage til 2004 samt nogle supplementer:

https://www.michaeljournal.no/journal

Invitation
Netværk for Nazisme- og Holocauststudier og Lægeforeningen Syddanmark inviterer til foredrag om epidemibekæmpelse i Nazityskland. Se invitationen nedenfor.

Medlemmer af Lægeforeningen Syddanmark tilmelder sig elektronisk, alle andre ved henvendelse til Therkel Stræde som beskrevet nederst næste side. Tak til Therkel for invitationen.
Mødet er dermed en stærk konkurrent til Stenoselskabets møde om Panum.

Mange venlige hilsner
Ole Sonne
Formand for Stenoselskabet
Medicinhistorisk Selskab for Fyn og Jylland

1) Århus Stiftstidende 19 NOV 2021. Artiklen er kun for abonnenter.


UdklipJPG