Nyhedsbrev November 2021 (2)

 Kære Medlem af Stenoselskabet

Dette nyhedsbrev indeholder annonceringen af årets sidste møde 8. december 2021, men også en invitation fra Arkivforeningen til at deltage i et webinar.

Webinar i Arkivforeningen 

Arkivforeningen afholder et webinar torsdag den 25. november 2021, kl. 15.00 om The Royal College of Surgeons of England’s arkiver.

Det er gratis for medlemmer af Arkivforeningen, DKK 30 for ikke medlemmer. Tilmeldingsfrist er tirsdag den 23. november 2021. Læs mere her:

Link til webinar

RCSjpg

 “The College was set up by Royal Charter in 1800 and has a wonderful and unique heritage. Find out more about our history online, or see our historical collections in person at Hunterian Museum.”


Næste møde i Stenoselskabet

8. december 2021 kl. 19.00

René Flamsholt Christensen

Peter Ludvig Panum – en nu glemt pioner

Panum var en meget sammensat figur, som spredte sig over flere områder. Han var fysiolog og skrev en lærebog om fysiologien, men han interesserede sig også for ernæring, var aktiv debattør i debatten om dyreforsøg, og mange andre gøremål.

Efter mødet håber vi at kunne afholde den traditionelle juleafslutning med ost og spegemad og lidt vin. Men vi må bare erkende, at vi lever på toppen af en vulkan – en vulkan som ikke består af lava og askeskyer – men en vulkan bestående af muterende virus. Derfor er denne annoncering med et vist forbehold. Hvis situationen skærpes, må vi finde på en anden form for festligholdelse.

Mange venlige hilsner

Ole Sonne

Formand for Stenoselskabet

Medicinhistorisk Selskab for Fyn og Jylland